espa

aloukakou

Η Αφροδίτη Λουκάκου είναι πτυχιούχος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας- Διατροφής. 

Εργάστηκε στα νοσοκομεία: Τζάνειο, Σισμανόγλειο , Γενικό Κρατικό Αθηνών Γ. Γεννηματάς, Ερυθρός Σταυρός όπου εκπαιδεύτηκε στη διατροφική διαχείριση διαφόρων παθήσεων όπως σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακά, νεφρολογικά, γαστρεντερολογικά, καθώς και στη διατροφική υποστήριξη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.   

Είναι κάτοχος της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Διαιτολόγου – Διατροφολόγου και από το 2006 διατηρεί στην Καλαμάτα το Επιστημονικό Κέντρο Διαιτολογίας – Διατροφής. Έχει εργαστεί στο Δ.ΙΕΚ Καλαμάτας και στις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ ως εκπαιδεύτρια σε μαθήματα αντίστοιχα της ειδικότητάς της, ενώ συνεργάζεται ως εκπαιδεύτρια και με το Ι.ΙΕΚ Ορίζων. 

Το 2021 απέκτησε από το ΕΚΠΑ την εξειδίκευσή της στη Διατροφογενετική - Εφαρμογές της Γενετικής στη Διατροφή Ακριβείας και στο κέντρο της πραγματοποιείται διατροφογενετικός έλεγχος με τεστ DNA εξασφαλίζοντας την απολύτως προσωποποιημένη διατροφή με βάση την γονιδιακή ανάλυση του κάθε οργανισμού. 

Συνεργάζεται εθελοντικά με σχολεία και αθλητικούς συλλόγους για την εκπαίδευση και ενημέρωση παιδιών και εφήβων σε θέματα διατροφής. Προσφέρει τις υπηρεσίες της στον Παπαδοπούλειο Παιδικό Σταθμό ως υπεύθυνη διαιτολόγος για το πρόγραμμα διατροφής των παιδιών. Έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της σε γηροκομείο και στο γραφείο οικογένειας ενώ υπήρξε υπεύθυνη διαιτολόγος των νομών Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας στο πρόγραμμα για τη σημασία της υγιεινής διατροφής  που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Υπ. Παιδείας στα δημοτικά σχολεία των νομών.

Είναι ενεργό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων. Έχει διατελέσει

  • Μέλος της οργανωτικής επιτροπής του 12ου Πανελληνίου Συνεδρίου Διατροφής - Διαιτολογίας του ΠΣΔΔ.
  • Μέλος της Ομάδας Ειδικών στη Διαχείριση Βάρους.

 

Συμμετέχει ως εισηγήτρια σε ημερίδες και συνέδρια ενώ παρακολουθεί πλήθος ημερίδων, σεμιναρίων και συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στηρίζοντας την αδιάκοπη επιμόρφωσή της, στον τομέα της Επιστήμης της Διατροφής.

Αρθρογραφεί τακτικά σε περιοδικά, εφημερίδες και σε διεθνή blog για θέματα Διατροφής.